Sfaturi pentru tractarea corecta a unei masini

Exista momente in viata unor soferi in care vor ramane cu masina in drum. Sau vor fi rugati de alti soferi sa vina sa ii salveze caci nu le mai porneste masina. Drept urmare ce trebuie sa stii atunci cand intentionezi sa tractezi masina cuiva?

Cum probabil stiti deja pentru a tracta o masina este necesara o bara de tractare de maximum 5 metri. In cazul in care sistemul de franare si directie functioneaza normal se poate folosi si o sufa flexibila de pana la 5 metri.

Mai apoi, in ceea ce priveste semnalizarea, masina tractata trebuie sa aiba aceleasi semnale luminoase ca si masina care o tracteaza. Un alt element la fel de important si pe care probabil il stiti deja dar vrem sa il reamintim este ca ambii soferi (atat cel care tracteaza cat si cel al masinii tractate) trebuie sa aiba permise de conducere valabile pentru categoria respective de vehicul.

asistenta-auto-bucuresti

In ceea ce priveste tractarea trebuie amintit ca daca sistemul de iluminare este defect sau semnalizarile nu functioneaza, in special pe timp de noapte sau in conditii de vizibilitate scazuta, tractarea nu poate avea loc.

Poate aceste reguli nu par foarte serioase insa nerespectarea lor se pedepseste cu pana la 20 de puncte amenda.

Asadar, nu risca sa adaugi pe langa costurile necesare repararii masinii si costurile unor amenzi usturatoare. Respecta aceste norme simple si vei reusi sa ajungi cu masina defecta la destinatie fara alte probleme.

Iar daca nu vrei sa iti bati capul cu toate aceste reguli si norme, pastreaza in telefon numarul unei firme de tractari. Astfel, intr-o asemenea situatie tot ce trebuie sa faci este sa suni si o echipa de profesionisti va veni in cel mai scurt timp sa iti ofere asistenta de care ai nevoie.

Simplu, rapid si fara probleme!

Comments are closed.