Atentie la radarele neinscriptionate

Romanul mereu a avut un fel de religie personala in diverse domenii. Daca exista vreo lege care sa nu-i permita ceva, gaseste o modalitate de a o ocoli sau de a o interpreta intr-o maniera proprie. In trafic insa, aceasta regula nescrisa incepe sa fie mult mai  nesigura de cand au aparut radarele mobile neinscriptionate.

Este legala folosirea radarelor neinscriptionate?

Din pacate pentru cei care mai sperau, folosirea radarelor neinscriptionate este legala. Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 si Hotararii de Guvern nr. 1391/2006, autovehiculele politiei rutiere nu sunt obligate sa fie inscriptionate deoarece “participanții la trafic au obligația legală de a respecta regulile de circulație permanent și nu doar atunci când observă echipejele de poliție rutieră“.

radare-neinscriptionate

Un lucru ce ar putea indica faptul ca o masina neinscriptionata este a politiei este faptul ca are geamurile fumurii. Acestea sunt instalate in scopul de a ascunde aparatul radar de ochii participantilor la trafic.

Conform reprezentantilor Politiei Rutiere Iasi, aceasta metoda de supravegherea a dat roade de la inceputul anului pana acum, astfel ca in aceasta perioada au fost amendate peste 160.000 de persoane si ridicate peste 1000 de permise.

Scopul acestor radare neinscriptionate este sa intareasca siguranta in trafic si sa previna accidente ce se pot dovedi fatale. In ciuda acestor intentii favorabile, foarte multi soferi considera ca acesta este un abuz al politiei si ca nu este o actiune corecta.

Desigur, radarele neinscriptionate nu se regasesc doar in judetul Iasi ci pe teritoriul intregii tari, asa ca este foarte important sa conduceti prudent, nu doar pentru a va feri de amenda dar si pentru a va pastra viata in siguranta.

Tu cum comentezi aceasta decizie a Politiei Romane?

Comments are closed.